​✓ åbent alle dage efter aftale

✓ få en uforpligtende samtale

​✓ individuelle forløb

Øreakupunktur/-auriculo terapi

Hele kroppen er reflekteret i øret

.

Ørerne er opdelt i zoner, der afspejler bestemte organer eller kropsdele. Når noget i kroppen er sygt, reflekteres det i de tilsvarende zoner i ørerne. Sygdom udløser en ømhed i den pågældende ørezone. Øret behandles ofte med en almindelig lille nål imen man er i klinikken eller man kan vælge at bruge en kugle,- eller Asp nål på et plaster, som du selv skal kan trykke på i løbet af dagen. Påvirkningen sender signaler tilbage til det syge sted i kroppen, energien genoprettes, og kroppen får mulighed for at normalisere sig selv.
Øreakupunktur er desuden effektivt til at behandle vane problemer og kan derfor være en hjælp til at holde op med at ryge, til at tabe overflødige kilo eller ændre et alkoholmisbrug. Det kan også afhjælpe problemer med allergi, astma, hormonforstyrrelser og smerter i den fysiske krop.

Øre-akupunktur kan defineres som en gren af den traditionelle kinesiske akupunktur (TCM). Øre-akupunktur har været anvendt i flere hundrede år i det mellemste østen og Nordafrika i en mere primitiv form og den kinesiske øre-akupunktur kan spores helt tilbage til år 500-300 før vor tidsregning. Den kinesiske øre-akupunktur er tæt knyttet til den traditionelle kinesiske medicin. Her er meridian-læren meget vigtig for udvælgelsen af punkterne i øret og bliver ofte også kombineret med den almindelige krops-akupunktur.

Øreakupunktur er et microsystem, som benytter øret til at behandle hele kroppens ubalancer. Hvert lille punkt i øret svarer til et område af kroppen. Når man ser mennesket i øret, skal man forestille sig en babykrop i fosterstilling med hovedet nedad. Selve hovedet er placeret i øreflippen, rygraden løber langs den hårde kant og organerne er placeret i midten i ørets fordybning. Her ud fra er kroppens organer, muskler, nerver, skelet og de forskellige hjernekirtler placeret. Når man kender til disse placeringer og sammenholder dem med patientens ubalance eller lidelse, kan man finde frem til hvor der skal behandles. Når man har et problem, vil lidelsen altså afsløres i øret.

Jeg benytter to forskelige former for øreakupunktur: Den kinesiske metode og den nyere teknik Auriculoterapi – som er en vestlig metode med oprindelse i Frankrig. De to metoder er overvejende enige om placeringen af organer, skelettet, nerver mm. Men tankegang om sygdom og ubalancer er forskellige og derfor er tilgangen og metoden til at stille diagnosen også meget forskelig.

Hvordan behandler man med øreakupunktur ?

Jeg benytter flere redskaber når jeg behandler med øreakupunktur.

  • ASP-nåle – er små nåle der bliver siddende i øret 2-14 dage.
  • Engangs akupunkturnåle – som man ligger med i 20-40 minutter, hvorefter de tages ud igen
  • Lysterapi på bestemte områder i øret.
  • El-stimulation – bruges både til behandling og til at finde aktive punkter med
  • Øre-frø / magnetkugler– er små plastre med et lille frø eller en metalkugle i midten. Disse benyttes til børn eller personer med nåleskræk.