​✓ åbent alle dage efter aftale

✓ få en uforpligtende samtale

​✓ individuelle forløb

Bevar dit syn med akupunktur

AMD og en række andre øjensygdomme kan med fordel behandles med akupunktur – i ca. 80% af tilfældene, bliver synet mærkbart bedre.

Akupunktur har vist sig at være yderst effektivt til behandling af øjensygdomme, som ellers siges at være uhelbredelige fx AMD.

Derudover kan man med fordel også behandle:

  • Blodprop i øjet
  • ​Diabetes Retinopati
  • ​Grøn Stær (glaucom)
  • ​Retinitis Pigmentosa
  • ​Tørre, trætte, svigende øjne

Ved øjnebehandlinger er det nødvendigt at behandle meget intensivt, det vil sige 20 behandlinger på 10 dage, fordelt således: 2 behandlinger om dagen i 5 dage, 2 dages pause, derefter igen 2 behandlinger om dagen i 5 dage.

Herefter laves ny synsprøve og der holdes 4 ugers pause, uden behandling, da resultatet ofte først viser sig i løbet af disse 3-4 uger.

Herefter laves ny synsprøve, hvis synet er blevet bedre, fortsætter vi med at behandle: 1dobbelt behandling 1 gang om ugen, så længe der fortsat sker fremskridt.

For at vedligeholde resultatet, skal man have en dobbelt behandling 1 gang om måneden.

Hos Sydfyns akupunktur er vi klar til at hjælpe dig.

Er du usikker på om akupunktur kan hjælpe dig, eller ønsker du at bestille en tid, så kontakt os på telefon 30 307 307 eller send en mail til heidi@sydfynsakupunktur.dk.

Hvad er AMD

AMD er en forkortelse for Aldersrelateret Macula Degeneration, og er en alvorlig sygdom. AMD er den mest almindelige årsag til svær synsnedsættelse i den vestlige verden overhovedet. Det er en tilstand som gradvist forværres. Synskvaliteten forringes derved markant. ”Makula” er det område på nethinden, som vi bruger til at se skarpt med. Vi bruger makula når vi skal læse, genkende andre mennesker på gaden, se små detaljer osv. Makula hedder på dansk ”den gule plet”.

AMD benævnes populært også som eller ”forkalkninger i øjnene” eller ”alderspletter på nethinden”. Tilstanden har dog trods udtrykket “øjenforkalkning” faktisk intet med forkalkning at gøre.

AMD skyldes ophobning af affaldsstoffer, som dermed hindrer frisk blod med ilt og næringsstoffer i, at nå frem til lyssansecellerne og som samtidigt hæmmer transporten retur med affaldsstoffer. Affaldsstofferne i nethinden ophobes i en slags bobler, som kaldes for druser. Når blodcirkulationen ikke magter at transportere affaldsstofferne mere, og de i stedet ophobes i druser, går immunforsvaret til angreb i området og dette skaber inflammation.

Moderne akupunktur i kombination med klassisk kinesisk akupunktur har til gengæld vist sig fremragende til at forbedre gennemstrømningen i de områder, som bliver ramt af AMD.

Synet hos mennesker med øjensygdommen AMD kan, i de fleste tilfælde, gøres mærkbart bedre.

Blodprop i øjet

Hvis man har været så uheldig at få en blodprop i øjet er den normale ”behandling” fra øjenlægens side, at man skal tage hjem og vente, da ca. hver anden får synet delvist igen i løbet af et halvt år.

Tørre, trætte eller svigende øjne

Der findes mange forskellige grunde til tørre, trætte, sviende og brændende øjne. Heldigvis skal langt de fleste typer være bedre på kun 5 behandlinger. Dog kræver lidelser, som f.eks. ​Sjøgrens sygdom, flere behandlinger.

KONTAKT OS OG BESTIL EN TID HER​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt